1 januari 2013

Dansen op Boxingday

Odette (van ons restaurantje Alems) vertelde ons vorig jaar van haar initiatief om elk jaar op Boxingday, 2e kerstdag, een kinderprogramma te organiseren. Vorig jaar kon het niet doorgaan want ze was al meer dan een half jaar niet uitbetaald voor haar werk voor de gevangenis: het bakken van brood. Dit jaar dreigde hetzelfde te gebeuren, want ook dit jaar geen salaris. Met dit werk is ze inmiddels gestopt!We hebben haar financieel gesteund van ons Fons, maar wilden wel onze buurtkinderen mee laten profiteren. Op het moment van vertrek stonden er 25 kinderen klaar om mee te gaan. Sommige in prachtige kleren en sommige in hun oude gescheurde kloffie, maar alles ging mee. Wij voelden ons de ouders van een groot gezin en alle kinderen liepen hand in hand naar Alems. Het voelde echt als familie.
Wij waren op tijd, maar Ghana begint altijd later dan de afgesproken tijd, veel later dan ons Brabants kwartiertje. Er waren ook al andere kinderen en samen wachtten we ....lang, heel lang. De geluidsinstallatie werkte niet goed. Wat kunnen Ghanese kinderen goed wachten. In Nederland zouden ze de tent al afgebroken hebben. Ik probeerde nog een tijdje de tijd te vullen met wat kerstliedjes, maar mijn Engels repertoire is beperkt. Er verscheen nog een Father Christmas in pak, muts en masker. Odette besloot eerst het eten te doen om de tijd te overbruggen. Alle kinderen kregen een volledige maaltijd van rijst met een stukje kip en een flesje frisdrank. Voor veel van "onze" kinderen een feest!. Toen was het tijd voor de quiz voor 3 kinderen met allemaal weetvragen: Wie is de president van Ghana, waar is Jezus geboren. Op die laatste vraag werd het antwoord Betlehem afgewezen, Jeruzalem was het goede antwoord volgens de quizmaster!
Daarna was het probleem gefixt met nieuwe boxen en konden de kinderen in 3 leeftijdscategorieën laten zien wie er goed kan dansen. Azunto is de populaire dans, een wat introvert, asynchroon bewegen van lijf en leden met allerlei gebaren die in het huishouden gebruikelijk zijn, zoals het wassen, vegen. Kelvin van ons won de prijs bij de kleintjes en was supertrots, hij won een stuk zeep. Tenslotte dansten we met zijn allen en de kinderen moesten erg om mij lachen, ik vond dat ik het best goed deed. Tenslotte kregen ze een zakje met lekkers en een ballon om mee te nemen.
Het was een belevenis voor de kinderen. Als Nederlandse leerkracht zou je het nooit zo organiseren, maar het was super, we hebben genoten van veel blije kinderen. De volgende dag kwamen ze vragen wanneer het weer is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten