7 november 2011

Belangrijke impuls voor -, en grote investering uit Ons Fons.

Dat iemand het cadeaugeld voor zijn receptie ter gelegenheid van zijn pensionering ter beschikking stelt aan Ons Fons is natuurlijk prachtig nieuws. Aldus besloot Leo Janson, mijn Avans collega en, ondanks onze flexibele werkplekken en werktijden, mijn buurman. Da’s goed voor Ons Fons, voor onze moraal en voor sommige mensen en organisaties in Ghana.
Het is natuurlijk niet helemaal toeval dat de receptiedag van Leo samenviel met de oplevering van een aantal ramen en deuren voor Jujeidayiri (= May Allah add his blessings home) Model Junior High School. Al tijdens het bezoek van Pieter en Marijke was onze interesse voor dit project gewekt door Yacubu, een medewerker van GES district office in Wa. Hij is tevens voorzitter van de Parents Teacher Association (PTA) van genoemde school.
Omdat de Ghanese overheid er niet aan toe komt om voor voldoende adequate schoolgebouwen te zorgen, bundelen ouders en leerkrachten in een community soms hun krachten en zorgen, soms met hulp van de steun van externen, zelf voor de bouw van hun schoolgebouw. In 2007 is begonnen met de bouw van de klaslokalen en leerkrachtenonderkomen voor de Junior High School. Het gebouw staat er nu al enkele jaren, maar in de leslokalen zaten nog geen ramen en deuren. Met als gevolg dat het schaarse meubilair nogal eens verdween. Leermiddelen konden uiteraard helemaal niet in de lokalen opgeslagen worden.
Nu zijn de ramen en deuren dus een feit. En voor Ghanese normen zien ze er prima en degelijk uit. Nu kan de school beginnen met het pleisteren van de muren en het aanleggen van elektriciteit, zodat de afwerking van het hele schoolgebouw afgerond kan gaan worden. Julie van Ons Fons hebben de school weer een stuk verder geholpen en daar willen de leerkrachten, ouders en kinderen iedereen voor bedanken.
4 metal doors with bolts
GHC 848,-
6 metal windows with bolts
GHC 1.168,-
4 bags of cement
GHC 64,-
masons workmanship
GHC 168,-
Total
GHC 2.248,-
(ca. €1.020,-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten