20 oktober 2012

Rens in Ghana

Hij is er! Lang weten we niet of het er van zal komen, maar op vrijdag 19 oktober arriveert Rens in Wa. Het ziet er even naar uit dat hij in Accra  naar het verkeerde busstation wordt gebracht, maar uiteindelijk - met veel geluk, zoals dat met Rens vaker gaat - arriveert hij op het goede busstation. De eerste bussen die in Wa arriveren, laten ons nog even ongewis, maar in de laatste bus zit hij dan toch!
We verwachten dat hij na een vermoeiende reis van dagen (op zaterdag al in Gent vertrokken) ineen zal storten na een reis met de nachtbus van ruim 12 uur en de hoge temperaturen. Maar nee, helemaal fit om dit avontuur aan te gaan. Erg leuk om hem Wa te laten zien, erg fijn om bij te kletsen, super om hem dichtbij te hebben. We zijn weer voorzien van koffie en zakken met pure hagelslag. Ook 2 chocoladeletters hoorden bij de verrassing (en wij wachten niet tot 5 december!). Veel spullen om de buurtkinderen te amuseren (strijkkralen, verf, kleurpotloden, kleurboeken, memory met dank aan Marthe). Met een vogelboek van Ghana hopen we de mooie vogels hier van een naam te voorzien. De otoscopen voor de toolkit hebben door Rens hun weg naar Ghana gevonden. Een volleybal en jongleerballen zullen ook hun nut wel weten te bewijzen de komende tijd. De afgelopen periode veel foto's gemaakt van de buurtkinderen, via het Kruidvat af laten drukken en door Rens mee laten nemen. Hier is de kwaliteit erg slecht en afdrukken is wel 10x zo duur. De kinderen waren er allemaal superblij mee en we hebben alweer nieuwe foto's moeten maken van allelei buurtgenoten die ook een foto willen. Da's weer een taak voor Jaap als hij in januari komt. Odette is blij met haar hoofdlampje om te koken in haar restaurant als de "lights off" zijn en dat gebeurt met vlagen dagelijks. Zoals deze dagen, helaas.
Ook de kinderen van onze buurt weten Rens al te vinden. Hij heeft al kennis gemaakt met Hassan en Odette. We gaan er van genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten