27 april 2012

Diny en Wino in Wa

Zo net Diny en Wino uitgezwaaid op weg naar hun volgende avontuur in Ghana.
We hebben 3 mooie dagen gehad samen. Ooit 4-jarige vriendinnetjes en nu samen in Ghana rondlopen is wel heel bijzonder. Bas en ik  hebben weer met nieuwe ogen gekeken naar Ghana, naar Wa en naar het werken hier.
Het is mooi om dit te delen. Het is fijn te ervaren dat mensen van het thuisfront waarderen wat we proberen te doen. Bas is bezig om zijn mobiele laptop project vorm te geven en Wino heeft mee gebrainstormd. Diny is met mij mee gegaan naar Ancilla, de nursery waar ik al eerder over bericht heb op dit blog. Zoals Dien zegt: je weet wel dat er 60 of 90 kinderen in de klas zitten, maar om het te zien en te ervaren is heel anders. Diny heeft ervaren hoe moeilijk het is om onze onderwijsideeën hier toe te passen, daar zit een hele cultuur en eigen schoolervaringen van leerkrachten tussen en ook nog eens het gebrek aan materialen (maar daar kun je wel wat oplossingen voor zoeken, de cultuur is lastiger). We hebben wat vingerpopjes geïntroduceerd om een verhaaltje te vertellen. Zoveel aandacht van zoveel kinderen, dat is wel enorm dankbaar om te doen. Het was jammer dat ze niet mochten lachen of geen geluid mochten maken en daar was het ons nu juist om begonnen. Dat is voor de volgende keer!
We hebben Child Support bezocht en ook Diny en Wino waren onder de indruk: voor 36 kinderen een veilig thuis en de mogelijkheid om naar school te gaan of een vak te leren. Esther wordt hun adoptiekind en het is fijn dat ze gezien hebben waar ze het voor gaan doen.  Op de rough roads met de motor kon Wino wel bevallen. De markt, het rondje Wa, de buurtkindjes, de geuren, de geluiden, het was allemaal stukjes van een leuke ervaring samen. We wensen ze nog mooie dagen in Mole Natuurpark en lekker ontspannen aan de kust.
(De foto's staan wel op Picasaweb, maar zijn niet te zien op de kleine fotootjes bovenaan, dus toch maar even klikken op de fotootjes en dan vind je het album Diny en Wino.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten